Ingin Tahu Tarikh Lahir Anda Dalam Bulan Islam & Perilaku…

by
    Tarikh lahir Islam & Perilaku berdasarkan tarikh kelahiran Islam <http://ttuyup. wordpress. com/2006/ 09/13/tarikh- lahir-islam- perilaku- berdasarkan- tarikh-kelahiran -islam/>

    http://www.islam. com/islamicdates .asp <http://www.islam. %20com/islamicda tes%20.asp>  <http://www.islam. com/islamicdates .asp>
    klik kat link tu kalu korang nak tau korang lahir bulan aper dalam bulan islam….

    PERILAKU BERDASARKAN TARIKH LAHIR ISLAM…
    HIJRAH
    Sekiranya anda mengetahui pada bulan Hijrah anda dilahirkan, menurut pengetahuan tradisional bulan itu mempunyai pengaruh yang tersendiri terhadap perilaku. Dicatatkan bagi menambahkan pengetahuan

    MUHARRAM
    Bersifat pendiam, sihat fikirannya. Mungkin akan menjadi bodoh jika tidak mendapat didikan yang sempurna, walaupun begitu, jika dididik dengan baik, dia boleh menjadi cerdik kerana bakat fikiran yang pintar cerdas ada padanya. Dia mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam selamat.

    SAFAR
    Tabiatnya buruk. Dia tidak suka mengakui kesalahannya. lbubapanya perlu mendidiknya bagi menghilangkan tabiat buruk itu, jika tidak, kehidupannya akan menjadi susah di kemudian hari. Walaupun begitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ianya akan mendatangkan hasil.

    RABIULAWAL
    Perwatakannya baik. Mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga. Dalam pekerjaan ramai yang suka. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar, hatinya keras dan mudah marah.

    RABIULAKHIR
    Perwatakannya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya, mudah mengangkat tangannya. Kehidupannya menjadi sukar kerana tabiat buruknya itu. Ibubapa menempuh kesukaran dalam mendidiknya.

    JAMADIL AWAL
    Dia mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Dia berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekadnya itu akan menunjukkan hasil usahanya, yang menemui kegagalan juga.

    JAMADIL AKHIR
    Wataknya berani, dia hormatkan orang lain. Berbagai kepandaian ada padanya. Apabila dia tahu bahawa dia salah atau keliru maka dia mudah mengakuinya, tapi bila dia tahu dia benar, pendiriannnya keras dan tidak mahu mengalah. Semasa kecilnya, ibubapanya perlu mendidiknya dengan baik agar terserlah sifat-sifatnya yang baik itu, kerana jika betul didikannya, masa dewasa ia akan menyenangkan kedua orang tuanya.

    REJAB
    Semasa kecilnya dia degil dan nakal. lbu bapanya patut mendidiknya dengan baik agar dia dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika sudah dewasa, dia suka bersikap merendah diri dan bersikap tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil. Walaubagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa.

    SYA’ABAN
    Perwatakannya baik. Hidupnya selamat dan rezekinya tidak putus-putus. Sewaktu kecilnya dia mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. Kelakuannya baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang padanya. Masa dewasanya dia akan berjaya dalam segala kerjayanya danmudah mendapat rezeki.

    RAMADHAN
    Dia baik, pendiam, suka merendah diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenalinya. Dia tidak suka menonjolkan diriya. Kehidupannya selalu selamat.

    SYAWAL
    Perwatakannya keras. Hatinya keras. Dia tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan hidupnya, oleh itu ibu bapanya perlulah mendidiknya dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruknya itu. Jika tidak kehidupannya menjadi susah kerana perangai keras hatinya, dan dia selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki.

    ZULKAEDAH
    Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada dirinya berubah menjadi buruk. Dia banyak berfikir, kerana sifat ini, satu hari nanti dia akan mendapat hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana banyak berfikir, perbuatannya kadang kala menjadi keliru. Dia seharusnya bertindak tanpa terlalu banyak berfikir untuk mendapat hasil yang yang memuaskan.

    ZULHIJJAH
    Jika dia jahat dia terlalu jahat, jika baik terlalu baik pula. Dia sering mendapat padah dari perbuatannya sendiri. Dia sukar mengawal perasaannya, kadangkala terlalu berlebih-lebihan atau sebaliknya. 0leh kerana dia tidak dapat memberikan garis pemisah, dia sukar mempertimbangkan baik buruk perbuatannya. Dia seringkali menyesal kerana kurang hati-hati dan kurang pertimbangan
    dangerous content by MailScanner <http://www.mailscan ner.info/>, and is
    believed to be clean. <<TarikhLahirAnda. xls>>

31 Respons bagi “Ingin Tahu Tarikh Lahir Anda Dalam Bulan Islam & Perilaku…”

  1. n Berkata:

    no la.. apa lah macam davinci coe lak. kalau macam tu apa function loh mahfuz?

  2. aizu fisha Berkata:

    Islam is beautiful,calm and peace

  3. Isya Berkata:

    Camana nak tahu tarikh lahir dalam bulan Islam?

  4. lailasulaiman Berkata:

    betul ke tarikh yang tertera ni…sebabnye klu ekutkn,my let dad meninggal b4 pose tapi kat kalendar ni 1 ramadhan…my let mom pun same tarikhnye terawal 1 ari…so what da reason 4 my answer???

  5. doremi Berkata:

    BLOG NI X MENARIKLAH…PUDAR JE…BUAT LAH CANTIK2,BIAR NAMPAK GAH.MCM BUNGA…BUNGA2 YG CANTIK LG WANGI…RAMAI KUMBANG YG DTG…ALLAH SUKA YG INDAH2

  6. xxx Berkata:

    adakah sifat ini benar?? saya takut kerana ank sya lahir pada bulan rabiulakhir.

  7. shahmira Berkata:

    ye2 jela tue……….
    bkn leh caye sgt pn…….huhu
    jgn caye cgt….nnt syirik ar……
    sory ar ckp canggni tp kenyataan kot……..

  8. ameera syamim95 Berkata:

    salam…
    betul ke yg tentang birthday kita ne menunjukkan perangai kita….

  9. azira Berkata:

    saya nak thu maksud tarikh lahir saya pada 27.06.1993..

  10. nik nor fatihah Berkata:

    i like…….i pnyerrrr rabiulawal…korang amacam????

  11. ash Berkata:

    yeke cm caye x caye je apepun allah jua yg lbih tau tntng dri kite ni….

  12. Puteri Nur Farahin Berkata:

    Thnazzz. saya baekk

  13. wan Berkata:

    mcm mana pula lhir pada 23/2/1989?

  14. shira Berkata:

    saya berharap saya mampu jadi wanita soleha…..

  15. Fiefy Berkata:

    very usefull (^_^),, thanks!!

  16. humaira Berkata:

    kenapa macam 99% tepat ye…

  17. siti rohani abd ghafar Berkata:

    Sifat dlm bln islam ni mmg bgus sngat,sbab kita leh tau sifat2 kita dlm bln islam

  18. siti rohani abd ghafar Berkata:

    terbaekkkkk(boBOIBOY)….

  19. NURUL SAHIDAH BINTI MOHD JOHARI Berkata:

    saye ske gan trikh lhir mgkut ISLAM

  20. hanin Berkata:

    ni maksud bulan ke maksud apa?

  21. intan solehah binti mohamad Berkata:

    bagus dan menarik nya islam

  22. ridhanluthfi Berkata:

    raby ‘althaany itu apa sama dengan raby ul awal?

  23. ana Berkata:

    mnta copy yer…trima ksih..

  24. NUR ATIKAH IZYAN BT AZMAN Berkata:

    SY HRAP SY THU RAHSIA TRIKH LHIR SAYA

  25. NUR ATIKAH IZYAN BT AZMAN Berkata:

    TRIKH LHIR SY 30,12,1996

  26. nashabrashr Berkata:

    Semoga blog ini bermanfaat kepada semua warga muslim sejati maupun yg berminat setia.

  27. nana Berkata:

    saya ditakdirkan lahir dalam bulan dzulkaedah. umur dah 40+ pun. tapi watak saya tak sama pun dengan apa yang ditulis. Lepas tu.. kalau yang lahir bulan rabiul akhir, yang susah nak didik etc mak bapak nak buat cam manedengan dia?

  28. biscuit Berkata:

    betulke ni…xkan dlm rabiulakhir xde 1 pn yg positif…xde sape yg ingin lahir utk dpt sifat yg negatif kn??mane dpt sumber ni??

  29. den Berkata:

    september 7, 1981

  30. den Berkata:

    ingin tahu tarikh lahir dlm islam

  31. Khwa Berkata:

    not true about those born in the month of Ramadhan and Rejab…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: